Bagoly mellett kampányolok

2015. március 10.

hajra_1_.png
Egy régebbi bejegyzésben arról írtam, hogy szembe megyek a trenddel, és a mostanában méltatlanul félresöpört baglyot népszerűsítem. Elkezdtem kutakodni, hogy mit is szimbolizál a bagoly, háát, azért találtam néhány hajmeresztő dolgot, ami nem épp hízelgő rájuk nézve, de hálistennek azért szép számmal lehet róluk jókat olvasni, én nyilván inkább ezekből szemezgetek egy kicsit. Szóval baglyokról csak jót, vagy semmit…

Tudás és bölcsesség szimbóluma, ezt ugye Doktor Bubó óta mindenki tudja (kivéve a mai gyerekeket, de hát mi vesszük nekik a játékokat úgyis).

 angol_zaszlo.jpgAz angolok egész mást társítanak hozzájuk, szerintük a  gyermekeknek nyers bagolytojást kell adni ahhoz, hogy az egész életében megvédje őt a részegségtől. Hm. :)        

A TOVÁBB gomb után még több érdekesség...

 

algeria_zaszlo.jpg

 Algériában azt gondolják, ha egy alvó nő kezébe teszed egy bagoly jobb szemét, az mindent elmond neked, amit tudni akarsz. Majd csinálok tépőzáras változatot, hogy kipróbáljuk...

 

 300px-flag_of_saudi_arabia_svg.pngArábia: egy ősi értekezés szerint a nőstény bagoly feltehetően két tojást tojik, amiből az egyik hajhullást okozhat, a másik pedig megállíthatja azt. Értelme? :)

 


 Babilon: a bagoly-amulettek megvédik a nőket szülés alatt, na ez mondjuk szimpatikus.

  

 

 Kínában a baglyot a villámlással (mivel megtöri az éjszaka sötétjét) és a dobolással (mivel megtöri a csendet) társítják. Ha a bagoly képmását helyezzük a lakás minden sarkába, megvéd a villámlástól. A bagoly Yang típusú szimbólum. Ez nagyon jó dolog a gyerekszobában, a kicsiket lehet megnyugtatná.

 

 Franciaországban ha egy terhes nő bagolyhuhogást hall, az azt jelzi, hogy kislánya születik majd. :)

 

Erdélyben a földművesek úgy ijesztik el a baglyokat a földjeikről, hogy meztelenül járnak rajta. A kíváncsi embereket mindenesetre biztos odavonzzák ilyenkor! :)

 

Amerikában ha bagolysírást hallasz, kiálts vissza és fordítsd ki a ruhádat. Azt nem tudtam meg sajnos, hogy mi történik, ha nem teszem ezt, szóval talán kockáztatok, és kipróbálom…

 

 Walesben pedig ha egy bagoly hangja hallatszik a házak között, akkor egy hajadon elvesztette a szüzességét. Ha egy terhes nő bagoly huhogását hallja éjszaka, mikor egyedül van, akkor áldott lesz a gyermeke.

Ezeket találtam a legfontosabb hatásainak, a lényeg az, hogy jó nekünk a bagoly, varrok gyorsan még egyet Matyinak, hogy ne legyen majd részeges! :)

 forrás, és további baglyos információk: http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&kat=1484&n=cipello

pottyok.png

A bejegyzés trackback címe:

https://nadalma.blog.hu/api/trackback/id/tr687257763

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása