Blogszépítőknek I. – Izgalmas betűk

2015. február 25.

blogkep.png

Akármilyen tartalmas is az, amit írsz, nem jut el olyan sok emberhez, amennyihez szeretnéd, ha nem illesztesz be érdekes képeket, nem használsz szokatlan betűtípusokat. Én legalábbis szívesebben kattintok olyan helyre, ahol valami izgalmasat látok. Sok időt pazarlok töltök dizájn elemek keresgélésével, az egyik kedvencem ez az oldal:

http://fontspace.com/

A legeslegjobb betűtípusokat találtam itt, bár egyeseknek közük sincs a betűkhöz, csak egyszerűen imádnivalóak. 

Nézzétek csak a Toy Train betűt, milyen jól lehet használni egy játékokkal foglalkozó bejegyzésben (csak ne akarjunk ékezeteket használni). A mozdony nagybetű.

macibetuk.png

A kedvenceim a zászlók, itt az ékezeteket is használhatjuk (KG A Little Swag):

zaszlobetuk.png

 Még több szépség a TOVÁBB gomb után

Nehéz a választás… KG Royals. Ez olyan profi, hogy utólag még fel is fűzheted a zászlókat. Így néz ki felfűzés nélkül:

zaszlobetuk1.png

 

De ha minden betű után megnyomod a SHIFT+6 billentyűkombinációt, akkor ezt kapod:

zaszlobetu2.png

 

Az elején és végén lévő kunkort a SHIFT+8 és SHIFT+9 használatával tehetjük be. Ja, és betűnként más-más színt használtam. :)

Van olyan betűtípus is, amivel betűket nem tudsz írni, viszont annál jobb ábrákat használhatsz egy-egy bejegyzésedhez. Gondolnád, hogy ide az van írva, hogy: "j3Kir   qqjlk" ?

betuk.png 

"2Peas GGs Love Me", "MTF i heart Sketches", "DOODLE DINGS 1 Birds Cages" típusokat használtam ehhez a rajzhoz.  

drama.pngHatásosabb, de legalábbis a figyelmet jobban felkelti, ha hosszú monológokat feldobsz legalább egy drámaibb, díszesebb kezdőbetűvel. Nem tudom miért van, de ha túl hosszú, és egybefüggő egy szöveg, akkor sokszor automatikusan átugorjuk, kivéve persze, ha nagyon szakmai vagy nagyon érdekel, vagy nagyon sok időnk van. A hülyeségtől persze nem mentenek meg a szép betűk sem, de az biztos, hogy így könnyebben el tudod juttatni az igényes bejegyzésedet másokhoz. Itt is vigyázni kell nyilván arra, hogy ne legyen túlzott a díszítés, mint például ez a karácsonyfa: :)

rondakarifa.jpg

Ha elég sok időt rászántál a betűkre, akkor jöhetnek a képek! :) Sok tippem van arra is, hogyan használhatsz igényes illusztrációnak képeket, vektorképeket, gifeket.

 A következő ajánlók ezekről is fognak szólni.

pottyok.png

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nadalma.blog.hu/api/trackback/id/tr597196119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása