A filc és én

2015. április 19.

filc.jpg

Amikor négy éve elkezdtem varrni, vagyis amikor másodszor elkezdtem varrni, - mivelhogy az első korszakom 20 éve volt- még nagyon nem szerettem a filc anyagot, szúrósnak és olyan szegényesnek éreztem. Még a nevét sem tudtam, azt mondtam neki, hogy posztó. Ami meg már majdnem prosztó, szóval tényleg nem tetszett. Ráadásul kaptunk egy feladatot a Matyi óvodájában, egy kutat kellett készíteni, és egy kézműves boltban vettem a műfűhöz műszálas filcet, ami megint nem segített, hogy megszeressem ezt az anyagot, mert akkor még nem láttam a különbséget a gyapjúfilc és a műszálas filc között. A kút egyébként gyönyörű lett. 

Egy kellemes, borozgatós estén készítettük Andival és Nándival igen precízen. A képen nem igazán látszik, de a kis vödör egy ezüst nyakláncomon lóg, a kútban lévő vizet pedig az Estée Lauder púderemből kiszedett tükör imitálja, a kút maga egy vastag fa karkötőm, a kavicsok egyesével le vannak kenve olyan anyaggal, amitől csillognak, a malacka pedig kézzel készült agyagból. Mindenemet egy ovis feladatért! :)

img_0024_1.jpg

Ezzel egy időben rátaláltam erre az oldalra, ahol megláttam ezeket a filcből készült jószágokat: (a TOVÁBB gombra kattintva olvashatsz róla többet)

Tovább

Blogszépítőknek II. – Képek

itt_a_tavasz.jpg

Mivel alapjáraton informatikatanár vagyok, nem tudok leállni azzal, hogy ha látok, ismerek valami jó programot, vagy oldalt, ne tegyem közkinccsé, pláne, ha a blog dizájnját érintő témáról van szó. Van néhány ismerősöm, aki hálás lesz érte, ha megmutatok egy-két képszerkesztéssel foglalkozó oldalt. ;)

Az előző bejegyzés betűtípusai után nézzük, mitől lehet még figyelemfelkeltőbb az írásunk.

Most is megjegyzem azért, hogy a küllem csak azért fontos, hogy az embereknek kedvük legyen odakattintatni. A képekkel jól lehet csalogatni a szépre vevő olvasókat, de mivel elsősorban olvasók, nem árt a tartalomra is nagy gondot fordítani.

Vannak komoly szaktudást igénylő képszerkesztő programok, azokkal nem szeretnék foglalkozni, mert hozzájuk elérhető rengeteg tankönyv, oktatóvideó, helyettük inkább a neten található pár ingyenes programot gyűjtöttem össze.

Kattints a TOVÁBB gombra! 

Tovább
süti beállítások módosítása